Sandwichpanelen

Sandwichpanelen voor dak en gevel

Sandwichpanelen lenen zich uitstekend uit voor het snel isoleren van projecten. Doordat de platen licht van gewicht zijn en diverse isolatiediktes hebben, kan praktisch elk gebouw van isolatie worden voorzien, door middel van deze panelen. De sandwichpanelen zijn opgebouwd uit twee geprofileerde staalplaten waartussen een isolatielaag is verlijmd van PIR of steenwol (SPA). 

PIR en steenwol
Bij projecten waar enkel een isolatiewaarde is vereist volstaat een sandwichpaneel waarbij PIR isolatie is toegepast. Voor hoge brandwerendheid is een sandwichpaneel met steenwol een veilige en goede keuze. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Eenvoudige elementen
Sandwichpanelen garanderen een korte installatietijd, eenvoudige selectie van aanvullende elementen, accessoires en kleuren waarbij de uitstraling en de kwaliteit van de ontworpen gevel gehandhaafd blijven.

Sandwichpaneel SPA (steenwol)

Dit type sandwichpaneel heeft een niet brandbare minerale wol kern. Hierdoor wordt geluid goed geabsorbeerd, sterkte gecreëerd en is sprake van een hoge brandveiligheid. De Spa sandwichpanelen zijn kostenefficiënt omdat het prefab elementen zijn die snel gemonteerd kunnen worden. Daarnaast is dit type sandwichpaneel uitermate geschikt om op gevels te monteren, waar een hoge thermische isolatie, brandwerendheid en snelheid van montage gewenst is.

Dit type paneel is toepasbaar op de het volgende:

 • buitenmuren
 • plafonds
 • wanden
 • gevels
 • scheidingsmuren

De SPA sandwichpanelen zijn ook uitermate geschikt, voor hoge gebouwen of wanneer gezocht wordt naar een veeleisende hygiënische oplossing.

Kleuren

De volgende kleuren zijn leverbaar voor het type Sandwichpaneel SPA:

RR20 Wit

RR21 Lichtgrijs

RR23 Donkergrijs

RR24 Lichtgeel

RR35 Blauw

RR40 Zilver

RR41 Donker zilver

RR42 Goud

RR43 Koper

RR44 Metallic blauw

Sandwichpaneel PIR

De PIR sandwichpanelen zijn prefab bouwelementen die voorzien zijn van de zwaarste thermische isolatie-eisen. Hierdoor ontstaat een energie zuinige en kostenefficiëntie oplossing. Deze kostenefficiëntie oplossing ontstaat door de probleemloze en vooral snelle montage van de panelen, waardoor ook de risico's op de bouwlocaties aanzienlijk wordt verminderd.Tevens is het de perfecte oplossing voor zowel gevels, daken en scheidingswanden, waarbij een hoge thermische en/of hoge geluidsisolatie vereist is.

Dit type paneel is toepasbaar op de het volgende:

 • buitenmuren
 • plafonds
 • wanden
 • gevels
 • scheidingsmuren

De PIR sandwichpanelen vrijwel altijd uitgevoerd in de coating Polyester. Dit coating wordt aanbevolen, als deze niet bijzonder weervast hoeft te zijn.Naast de afwerking van daken en gevels met deze panelen, zijn de sandwichpanelen ook uitermate geschikt voor andere delen van de constructie.

Kleuren

De volgende kleuren zijn leverbaar voor het type Sandwichpaneel PIR:

RAL9010

RAL9002

RAL9006

RAL1015

RAL3013

RAL5005

RAL6011

RAL7035

RAL7035

Meer weten over deze producten? ????????

We horen graag van u! Wanneer u interesse heeft in 1 van onze oplossingen neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

Wij zijn er van overtuigd dat we voor elk type project een perfecte oplossing kunnen bieden en denken graag met u mee!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.