Het dak van staal

Stalen dak beginselen

Een stalen dak is meer dan enkel dakplaten. Het bevat onder andere ook de onderconstructie, hemelwaterafvoeren, dakbeveiliging, zetwerk en veel keer andere elementen zoals hieronder is weergegeven.

 1. Dakplaat
 2. Hemelwaters-ystemen
 3. Ladders
 4. Sneeuwbeschermers
 5. Dakbrug
 6. Nokken
 7. Windveren
 8. Muurplaatafwerking
 9. Dakdoorvoeren
 10. Schoorsteenplaten
 11. Verholen goot
 12. Vensterbank zetstuk

Het meest belangrijke element voor een goed dak is dat alle verschillende onderdelen zorgvuldig gekozen zijn en daardoor goed samenwerken, zowel functioneel als visueel. Uw dak is meer dan enkel de dakplaten; alle onderdelen van uw dak zijn belangrijk, van de kleinste schroeven tot grote dakplaten. En elk onderdeel speelt een belangrijke rol in het veilig, aantrekkelijk en duurzaam maken van uw dak.

Met de juiste materialen, goeie installatie en goed onderhoud kunt u er van uit gaan dat u een goed functionerend dak heeft. De dakplaten beschermen uw huis en de constructie tegen de elementen van de natuur. Ze zijn daarnaast ook het meest zichtbare gedeelte van uw dak en bepalen haar uitstraling - zelfs de identiteit van uw huis. 

 1. Dampdoorlatend folie
 2. Latten
 3. Ventilatiestrip

Zetwerk en andere onderdelen voor het afwerken zijn belangrijke elementen wanneer het komt tot de finishing touch van uw dak. Het verbindt de verschillende elementen van uw dak met elkaar waardoor ze naadloos op elkaar aansluiten. Het gehele pakket voor het renoveren is bij ons beschikbaar; van advies tot de renovatie van onze monteurs van uw dak.

Meer informatie 

Nieuwbouw

Voor uw nieuwbouwproject hebben wij verschillende oplossingen voor uw dak en gevel.

Dakbedekking

De stalen dakbedekking van Schutte beschermd uw huis tegen allerlei weersomstandigheden.

Contact

Wilt u met ons in contact komen? Vul dan het contactformulier in.