Dakdekker Schutte

Van sloopbedrijf tot dakdekker

Het begon allemaal in 1964het sloopbedrijf Schutte Bouwmaterialenhandel. Het bedrijf handelde in eerste instantie in bouwmaterialen, maar al gauw breidden de werkzaamheden zich uit naar dakbedekking en renovatie. Als uiteindelijk Schutte senior zich terugtrekt uit het bedrijf en de oudste broer emigreert, wordt de onderneming verkocht.

Gé Schutte, één van de zoons pakte in 1972 de dakbedekking weer op en begint een eigen bedrijf samen met zijn zwager. Hij specialiseerde zich in dakbedekking en renovatie, voornamelijk in de agrarische sector. In die tijd waren twee mensen in dienst, terwijl Gé met de mannen op het dak aan het werk is nam zijn vrouw de zaken op kantoor waar. In 1979 besloot Gé als zelfstandige verder te gaan onder de naam G. Schutte Dakbedekking en Renovatiebedrijf. Een aantal jaren later, in 1983, verhuisde het kantoor naar de Hessenweg West waar we sindsdien werken.

Via een beurs in Stuttgart kwam Gé in aanraking met een Fins bedrijf, dat zich gespecialiseerd had in stalen dakpanplaten. De professionele markt was wantrouwig, maar Gé was overtuigd van het product en begon met een promotiecampagne. Langzamerhand begon vraag naar het product te ontstaan.


De opname van de stalen dakpanplaat in het assortiment leidde ertoe dat, naast de agrarische sector, ook de vrij en recreatieve sector een belangrijke plaats in ging nemen.

In 2002 nam Gé Schutte afscheid van het bedrijf en heeft Harro Plaggenmersch de organisatie overgenomen. Vanaf 2009 mocht Schutte Dak zich Ruukki Express noemen. Ruukki Express is een winkel-serviceconcept voor professionals in de bouw.