Coating & Garanties

De juiste coating maakt het verschil

De kwaliteit van de coating bepaalt de kleur- en krasvastheid. Daarnaast bepaalt het ook in hoeverre de dakbedekking haar kleur en kwaliteit behoudt. Hieronder geven we u uitleg over deze coatingen.

Ruukki kwaliteitsklasse 30


De kwaliteitsklasse 30 wordt aanbevolen wanneer de coating niet bijzonder weervast hoeft te zijn. Deze coating is niet alleen geschikt voor de afwerking van daken en gevels, maar ook voor de bekleding van andere delen van de constructie.


Producten met een kwaliteitsklasse 30 gecoate laag worden geleverd met 10 jaar esthetische garantie en 30 jaar technische garantie.

Ruukki kwaliteitsklasse 40


De duurzame en stijlvolle kwaliteitsklasse 40 coating verrijkt Ruukki's mogelijkheden, vooral voor de dakproducten. Dankzij haar optimale technische kenmerken is een dak dat is voorzien van de klasse 40 coating zeer krasvast en behoudt haar kleur en uitstraling zeer lange tijd. 

​Producten met een kwaliteitsklasse 40 gecoate laag worden geleverd met 15 jaar esthetische garantie en 40 jaar technische garantie.

Ruukki kwaliteitsklasse 50


De kwaliteitsklasse 50 is een niet-glanzende kleurcoating die speciaal voor daken is ontwikkeld. Het geeft dezelfde eersteklas bescherming. Kwaliteitsklasse 50 geeft niet alleen een degelijke, stijlvolle uitstraling aan nieuwe gebouwen, de matte afwerking past juist bij renovatiewerk aan oudere gebouwen.

Producten met kwaliteitsklasse 50 gecoat staal worden geleverd met 20 jaar esthetische garantie en 50 jaar technische garantie.

Meer informatie 

Wilt u meer informatie hebben over deze coatingen, neem dan via onderstaande knop contact met ons op.

Garanties 

Onder de garanties die Ruukki biedt vallen de esthetische en technische garanties. Onder deze garanties vallen al onze dak- en gevelproducten. Zo kunt u ervan uit gaan dat onze oplossingen u geen zorgen opleveren. 

Esthetische garantie & Technische garantie

​De esthetische garantie dekt het schilferen, scheuren of zogenaamde melamineren van de coating van het oppervlak van de desbetreffende producten en ernstige en ongelijkmatige verandering in de kleur. De technische garantie dekt het doorroesten van het product waarbij de corrosie gaten veroorzaakt in het vlakke oppervlak van het product. 

Ruukki kwaliteitsklasse 30

Esthetische​ garantie:

10 jaar.

Technische garantie:

30 jaar.

Ruukki kwaliteitsklasse 40

Esthetische​ garantie:

15 jaar.

Technische garantie:

40 jaar.

Ruukki kwaliteitsklasse 50

Esthetische​ garantie:

20 jaar.

Technische garantie:

50 jaar.

Meer weten?

Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van bovenstaande informatie, neem dan contact met ons op.

Wij zijn er van overtuigd dat we voor elk type project een perfecte oplossing kunnen bieden en denken graag met u mee!