Garanties & Coating

De juiste coating maakt het verschil

De kwaliteit van de coating bepaalt de kleur- en krasvastheid. Daarnaast bepaalt het ook in hoeverre de dakbedekking haar kleur en kwaliteit behoudt. Daarom geven wij hieronder u uitleg over deze coatingen en over de garanties.

Ruukki kwaliteitsklasse 30

Coating en garanties


De kwaliteitsklasse 30 wordt aanbevolen wanneer de coating niet bijzonder weervast hoeft te zijn. Deze coating is niet alleen geschikt voor de afwerking van daken en gevels, maar ook voor de bekleding van andere delen van de constructie.


Producten met een kwaliteitsklasse 30 gecoate laag worden geleverd met 10 jaar esthetische garantie en 30 jaar technische garantie.

Ruukki kwaliteitsklasse 40

Coating en garanties


De duurzame en stijlvolle kwaliteitsklasse 40 coating verrijkt Ruukki's mogelijkheden, vooral voor de dakproducten. Dankzij haar optimale technische kenmerken is een dak dat is voorzien van de klasse 40 coating zeer krasvast en behoudt haar kleur en uitstraling zeer lange tijd. 

Producten met een kwaliteitsklasse 40 gecoate laag worden geleverd met 15 jaar esthetische garantie en 40 jaar technische garantie.

Ruukki kwaliteitsklasse 50+

Coating en garanties


De kwaliteitsklasse 50 plus is een niet-glanzende kleurcoating die speciaal voor daken is ontwikkeld. Tevens geeft dezelfde eersteklas bescherming. Kwaliteitsklasse 50+ geeft niet alleen een degelijke, stijlvolle uitstraling aan nieuwe gebouwen, de matte afwerking past juist bij renovatiewerk aan oudere gebouwen.

Producten met kwaliteitsklasse 50+ gecoat staal worden geleverd met 25 jaar esthetische garantie en 50 jaar technische garantie.

Meer informatie 

Wilt u meer informatie hebben over deze coatingen, neem dan via onderstaande knop contact met ons op.

Garanties 

Onder de garanties die Ruukki biedt vallen de esthetische en technische garanties. Daarnaast vallen onder deze garanties als onze dak-en gevelproducten. Hierdoor kunt u ervan uit gaan dat onze oplossingen u geen zorgen opleveren.

Esthetische garanties & Technische garanties

De esthetische garantie dekt het schilferen, scheuren of zogenaamde melamineren van de coating van het oppervlak van de desbetreffende producten.Ook dekt het ernstige en ongelijkmatige verandering in de kleur. Verder dekt de technische garantie het doorroesten van het product waarbij de corrosie, gaten in het vlakke oppervlak veroorzaakt.

Ruukki kwaliteitsklasse 30

garantie

Esthetische garantie:

10 jaar.

Technische garantie:

30 jaar.

Ruukki kwaliteitsklasse 40

garantie

Esthetische garantie:

15 jaar.

Technische garantie:

40 jaar.

Ruukki kwaliteitsklasse 50

garantie

Esthetische garantie:

20 jaar.

Technische garantie:

50 jaar.

Meer weten?

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie, neem dan contact gerust met ons op.

Wij zijn er van overtuigd dat we voor elk type project een perfecte oplossing kunnen bieden en denken graag met u mee!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.